Ingångssida

Om Dörren är öppen

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar

Dörren är öppen
(2024)

I Ljungskilerevyn 2019 hade vi en dörr på scenen som bidrog till handlingen i flera av sketcherna. Den har stått oanvänd och stängd sedan dess, och nu, fyra revyer senare, får den en hedersplats mitt i scenens fond. Nu öppnar vi åter dörren, och genom den kommer våra scenartister att gå många gånger i en rad sketchnummer som gör revyn till en nummerrevy. Utöver dörren och dess funktion finns denna gång ingen tydlig röd tråd, utan vi har spanat omkring oss, i Ljungskile, i Uddevalla, i Sverige och i Världen, där vi ganska lätt har hittat mer eller mindre tokiga fenomen som inspirerat till en mängd sketcher med sång och dans.
 
Ensemblen är densamma som förra gången. Se vår artistlista på sidan med medverkande.

I revyn hanterar vi som vanligt aktualiteter. På det lokala planet diskuteras (i sketch och sång) rivningshysterin i Ljungskile. Varför ska vi riva gamla fina hus när naturen sköter det så fint som i Stenungsund? Det finansiella läget kommer också att refereras (ska spargrisarna återupprättas eller slaktas en gång för alla?) liksom bränslepolitiken. Både biobränsle och elektricitet i våra fordon debatteras i det offentliga så absurt att det har gått lätt att göra revy av.

Ett lokalt debattämne i Uddevalla är att Bohusläningen försvninner som papperstidning för många prenumeranter. "Det handlar om att vi gör en anpassning i distributionen" säger man. Detta har gett material till ett revynummer. Och vi diskuterar också politik, konditionsträning, kultur och latexindustri. Och mycket annat, till exempel Nobelstiftelsen, busstrurism och konungens 50-årsjubileum.

Hjärtligt välkomna!

Ljungskile Teatersällskap

Medverkande Se här

Efter jordskredet i Stenungsund är E6 avstängd mellan Stenungsund och Ljungskile. Därför återkommer vi med anvisningar för resan till Ljungskilegården. För resande norrifrån (Uddevalla centrum) och österifrån (Lilla Edet) fungerar trafiken, men söderifrån finns tre alternativ:
  1. från Stora Högamotet via Stenungsunds centrum och Ödsmål
  2. från Stora Högamotet via Spekeröd och Ucklum ("gamla E6:an")
  3. E45 till Lilla Edet och vidare väg 167 över Backamo

web counter
Besök sedan 2021-11-20
web counter
Besökare sedan 2021-11-20

Ingångssida

Om Dörren är öppen

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar