Ingångssida

Om Tjugoett

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar

Teatersällskapets ungdomsverksamhet

Varje år engageras nya ungdomar som får visa upp sina färdigheter vid prov inför styrelse och skådespelare. (Och ibland rekryterar ungdomarna sedan sina föräldrar till revyn!). Teatersällskapet har också anordnat studiecirklar för ungdomar som intresserat sig för dramatisk utbildning.

Ungdomsverksamheten har genom åren, tror vi, inspirerat ungdomar till fortsatt verksamhet inom teater och musik. Stina Eriksson började sin karriär i Ljungskilerevyn, har sedan arbetat i Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och har setts i Alladin på krogen Hamburger Börs i Stockholm. När Kristina från Duvemåla hade premiär på Svenska teatern i Helsingfors våren 2012 stod Johan Hallberg på scenen, också han tidigare medverkande i Ljungskilerevyn.

Simon Johansson, som medverkade i Ljungskilerevyn senast 2010, i Kile-Knorren, är medlem i gruppen Youngblood, som gick till andra chansen i Melodifestivalens deltävling i Leksand 2012. Tyvärr kom de inte längre, men det är ändå bara en som kan segra. Vi önskar Youngblood all framgång i musiklivet!

Gruppen Youngblood med Simon längs till vänster

Elin och Jacob

Elin Fredriksson debuterade vid 8 års ålder i Urspårat och gjorde 2015 sin sjunde revy. Hon är en av våra stora sångbegåvningar och har också medverkat i Medborgarskolans uppsättning av musikalen Fyra bröllop och en begravning.

Jacob Johansson är vår senaste ungdomsrekrytering. Han debuterade 2014 i Får jag lov bl.a. i rollen som Romeo i balkongscenen Romeo och Julia. Se bilden till höger! Sin skådespelartalang visade han också i en scen om husmoderns bekymmer när familjen inte vill stiga upp till det framdukade morgonmålet. Han har etablerat sig i den fasta ensemblen med sin fina insats i Rena rama cirkusen.

Insamling för ungdomen

2012 gjordes en insamling till Ljungskileungdomar i samband med föreställningarna. Totalt 8000 kronor samlades in, varav hälften var en gåva från Lions.

Pengarna överlämnades till representanter för ungdoomsgruppen vid Ljungskile fritidsgård den 5 april 2012 och ska användas för att sätta litet guldkant på verksamheten.

Sidan uppdaterad 2015-04-11.

Ingångssida

Om Tjugoett

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar