Ingångssida

Om Tjugoett

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar


(2018)

Vi hade firat vårt tjugoårsjubileum, och så förberedde vi den tjugoförsta revyn. Vad skulle den heta? Jo, det låg nära tillhands att kalla den revy nummer tjugoett. Men tjugoett är ju ett kortspel, så varför skriva "nummer"? Nej, namnet blev Tjugoett, och temat blev kortspelet. Ljungskile fick sitt första kasino, som – inte helt överraskande – placerades på Ljungskilegården. Men där spelas inte roulett, bara kort. Man fick hedersuppdraget att arrangera världsmästerskap i Tjugoett, och detta blir ett tema, en ganska skör röd tråd som snabbt förlorar sig i andra tokerier. Vid tiden för revyns förberedelser och spelsäsongen stängde man av Ulvesundsvägen för ett vägbygge, och detta var till så stort förtret för Ljungskileborna att det måste omnämnas i revyn. En hel del annat av lokal karaktär förekommer också som vanligt - detta är ju en lokalrevy fast vi försöker locka publik från både när och fjärran. Rikspolitiken berörs, och när vi återkommer till världsmästerskapet i Tjugoett får vi uppleva ett TV-program som sänds från Ljungskilegården, där vi hoppas att många känner igen de trevliga kvällsprogrammen i TV. Och så har LSK fått ny tränare som kommer att göra ett uttalande om sina planer för laget.

Vi var glada att hälsa tre nya skådespelare välkomna till Ljungskile Teatersällskap: Erica Sandberg, Sara Almvide och Tibor Hatala ingick nu i revygänget, som tyvärr förlorat några goda förmågor som fått förhinder att spela i år. Orkestern var samma som förra året förstärkt med Christer Boström, som tidigare medverkat vid flera revyer, både på scenen och i orkesterdiket.

Vill du se och höra musiken från 2017 års revy Uppkopplat så finns alltsammans på Youtube, gå till vår spellista. Men vill du se hela revyn eller äldre revyer får du köpa albumet via e-postbeställning: butiken@ljungskilerevyn.se. Ange vilken revy det gäller och om Blu-ray eller DVD önskas. Priset är 70 kronor per album.

För tredje året i följd erbjuder vi biljetter via nätet. Som vanligt säljs de också hos Mitt i Prick med början 8 december.

Biljettpriser
Vuxna 190 kronor
Ungdomar under 16 år 100 kronor
Barn under 7 år i vuxens sällskap gratis

I priset ingår pausfika!

Länk till biljettförsäljning på nätet: www.ljungskilerevyn.se/biljett.html.

Rabatt på biljetterna

Liksom till förra revyn har vi erbjudit rabatterade biljetter. Den som betalat medlemsavgiften i Ljungskile Teatersällskap senast 2017-06-30 får 50 kronor rabatt på vuxenbiljetten. Dessutom får medlemmar i Landstingets personalklubb 50 kronor rabatt.

Hur kommer man till Ljungskile?
Bil: Ljungskile ligger 65 km norr om Göteborg via E6, cirka 20 km söder om Uddevalla via E6 eller Bratterödsleden - E6.
Tåg: Pendeltåg mellan Göteborg och Uddevalla via Ljungskile går varje timme, söndagar var annan timme.
Buss: Linje 841 går mellan Göteborg och Uddevalla via Ljungskile var annan timme.


Och har du missat tidigare revyer kan du titta på dem på DVD eller Blu-ray. De går att beställa i teaterbutiken. De två senaste revyn säljs dock via e-postbeställning: butiken@ljungskilerevyn.se. Ange vilken revy det gäller och om Blu-ray eller DVD önskas. Priset är 70 kronor per album.

.

Hela revyn finns att se på Youtube, klicka här!

Medverkande i Tjugoett

Intervju med Lena Lönnqvist i Bohusläningen 2018-01-25

Recension i Bohusläningen 2018-01-29

Bilder från repetitionerna

Bilder från föreställningarna

Föreställningar:

  • Fredag 26 januari klockan 19.00 (premiär)
  • Lördag 27 januari klockan 16.00
  • Söndag 28 januari klockan 16.00
  • Lördag 3 februari klockan 16.00
  • Söndag 4 februari klockan 16.00
  • Lördag 10 februari klockan 16.00
  • Söndag 11 februari klockan 16.00

E-post till Tjugoett:
tjugoett@ljungskilerevyn.se

Ingångssida

Om Tjugoett

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar