Ingångssida

Om Uppkopplat

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar


(2017)

Så är årets revysäsong slut. Den präglades av att Ljungskile Teatersällskap firat sitt tjugoårsjubileum. Det var också den tjugonde revyn som producerades. Vi har blickat tillbaka på de revyer som uppförts, och sångnummer ända tillbaka till den första revyn, Waldemar Krona, hade vi med, Begagnade Rut, framförd av Lena Lönnqvist, en av teatersällskapets grundare. Men det allra mesta av årets revy är nyskrivet. Vi ville koppla ihop de tjugo revyerna, och det är ena skälet till att revyns namn är Uppkopplat. Det andra skälet är förstås att man ständigt ska vara uppkopplad i dagens samhälle. Internet är den naturliga mötesplatsen med information, interaktiva platser såsom banker och researrangörer. Och så har vi uppsjön av sociala medier där man mer eller mindre privat umgås med vänner över hela klotet. Vi ville i en serie av sketcher spegla utvecklingen av telekomunikation från de gamla sladdväxlarna till dagens mobiltelefonhysteri.

Vi har skrivit alla sketcher själva, både de som hämtats ur gamla revyer och de nyskrivna. Sångtexterna har vi gjort själva utom till något enstaka nummer som vi ville framföra i originaltappning. Vår orkester var densamma som 2016 med pianist, gitarrist som också är virtuos på violin, elbasist och trummis. Lena Lönnqvist och Ann Rutgersson trakterade också sina ukuleler. Det var ett nummer som hedrade alla som varit med om att skapa revy de gångna tjugo åren.

Många tror att vår revy är väldigt lokal. Ja, självklart skojar vi med Ljungskile och Uddevalla, men denna gång var bara 4 av de 19 sketcherna av lokal karaktär. Till detta kommer nitton sångnummer och ett dansnummer av vilka några tillägnats jubileet och några självklart handlar om Ljungskile. Men varifrån man än kommer tror vi att vår revy alltid bjuder på 2 underhållande timmar, och i år blev det nästan 2½ timme.

I pausen bjöds som alltid kaffe, te och läsk med smörgåsar och kakor. Godis fanns att köpa liksom DVD- och Blu-rayalbum från de senaste fyra revyerna. Också Uppkopplat kommer att distribueras på video. Fyra videokameror var uppsatta i salongen.

Vill du se och höra årets musik så finns alltsammans på Youtube, gå till vår spellista . Men vill du se hela revyn får du köpa albumet via e-postbeställning: butiken@ljungskilerevyn.se. Ange vilken revy det gäller och om Blu-ray eller DVD önskas. Priset är 70 kronor per album.

.

För andra året i följd erbjöd vi biljetter via nätet, vilket mer än 150 gäster utnyttjade. Övriga köpte som vanligt hos Mitt i Prick och Bophusläns museum. För andra året såldes också biljetter i personalbutiken NÄL med rabatt för medlemmar i Landstingets personalklubb.

Vi var glada att också i år hälsa några nya artister välkomna på scenen. I övrigt är det det gamla gänget som samlats, och samtliga namn finns på sidan med bild på de medverkande.

Rabatt på biljetterna

Liksom till förra revyn har vi erbjudit rabatterade biljetter. Den som betalat medlemsavgiften i Ljungskile Teatersällskap senast 2016-06-30 fick 50 kronor rabatt på vuxenbiljetten. Dessutom fick medlemmar i Landstingets personalklubb 50 kronor rabatt.

Hur kommer man till Ljungskile?
Bil: Ljungskile ligger 65 km norr om Göteborg via E6, cirka 20 km söder om Uddevalla via E6 eller Bratterödsleden - E6.
Tåg: Pendeltåg mellan Göteborg och Uddevalla via Ljungskile går varje timme, söndagar var annan timme.
Buss: Linje 841 går mellan Göteborg och Uddevalla via Ljungskile var annan timme.


Och har du missat tidigare revyer kan du titta på dem på DVD eller Blu-ray. De går att beställa i teaterbutiken. De två senaste revyn säljs dock via e-postbeställning: butiken@ljungskilerevyn.se. Ange vilken revy det gäller och om Blu-ray eller DVD önskas. Priset är 70 kronor per album.

.
Medverkande i Uppkopplat

Bilder från repetitionerna

Reportage i Uddevallaposten 23 december

Ingångssida

Om Uppkopplat

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar