Hemsida

Om Lätt byte

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar

Lätt byte (2009)

Under vintern 2009 har Ljungskile Teatersällskap spelat sin tolfte revy. Sommarens glada idéer strukturerades till ett digert program av vassa dialoger varvade med skön musik med glada sångtexter och eldig dans. Som alltid var lokala förhållanden (och missförhållanden) fokus i handlingen, och vi har fått en fin presentation av ombyggnadsarbetet i Ljungskile centrum och förändringarna i Ulvesund av de lokala radioreportrarna, som förtvivlat försökt göra stor journalistik av trafikkaoset på Ljungskiles blivande paradtorg. Men omvärldsanalys saknades inte: det dåliga vattnet i Lilla Edet ägnades samma uppmärksamhet som presidenten i Förenta Staterna Barack Obama. Han kom till Ljungskile för att leta efter sina rötter bland "the Backamo Baracks". Hans medtävlare John McCain saknades inte heller på scenen.

Och mellan numren i den röda tråden fick vi se och höra fristående nummer med, trots flera nyrekryteringar, den alltmer rutinerade och nästan professionella ungdomsensemblen med skönsjungande Elin Fredriksson som yngsta medlem, i god kontrast till 81-årige professor Blasenwetter (Robert Staiger), som berättade om tyska initiativ ifråga om vindkraft och biogas: das deutsche Windkraft kommt vom Sauerkraut, was in Schweden Fjärtwärme genannt ist!

Orkestern har som vanligt underhållit med början 15 minuter före föreställningen, och i pausen serverade kökspersonalen kaffe och dricka med smörgås och kaka till publiken.

Lätt byte har uppmärksammats i pressen, se artiklar i länklistan till höger! Radion presenterade Lätt byte i en intervju med Carmen Hergens 2009-01-02 i programmet 10.30 - 11.00 (se länken till höger).

2009-01-15 fyllde Ljungskilerevyn första sidan i Bohusläningen. Ett stort reportage på första sidan i Uddevallasektionen berättar om årets revy Lätt byte och verksamheten i Ljungskile Teatersällskap. Läs mer>>

Medverkande i Lätt byte

Bilder från repetitionerna

Revyaffischen

Programbladet (skapat av AnnHild Staiger)

Reportage i Commersen

Reportage i Uddevallaren

Stort reportage i Bohusläningen

Recension i Uddevallaposten

Intervju med Carmen Hergens i P4 Radio Väst 2 januari 2009

Videoklipp:

Hemsida

Om Lätt byte

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar